Egytálétel kertészné módra

4 fő részére

Nehézség:

könnyű

hozzávalók

  • 1 nagy főzőhagyma
  • 15 dkg kis fejű gomba
  • 2 vékony szál póréhagyma
  • 1 szál metélőzeller
  • fél kis zellergumó
  • 50 dkg kelkáposzta
  • 4 paradicsom
  • 2-4 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál olaj
  • kb. 2.5 dl húsleves
  • 1 szál lestyán
  • frissen apróra vágva
  • fehér bors, frissen őrölve
  • fél csomó petrezselyem, frissen nem túl apróra vágva

Elkészítés

A hagymát meghámozzuk és kockára vágjuk. A gombákat megtisztítjuk, megmossuk, felezzük. A pórét és a metélőzeller megtisztítjuk, alaposan megmossuk és vékony szeletekre vágjuk. A gumós zellert meghámozzuk, megmossuk, és kockákra vágjuk. A kelkáposztát csíkokra vágjuk és szűrőn, hideg vízzel lezuhanyozzuk. A paradicsomot egy tálba téve forrásban lévő vízzel leöntjük, meghámozzuk, és felezzük, közben a zöld szárcsumát kivágjuk. A fokhagymagerezdeket meghámozzuk. A vajat és az olajat egy széles fazékban felforrósítjuk, és a hagymát meg a gombát kevergetve pirítjuk, míg a hagyma aranysárga nem lesz. A pórét és a zellert a kelkáposztával együtt hozzáadjuk, és 2 percig együtt dinszteljük. A húslevest hozzáöntjük, a paradicsomot beletesszük. A fokhagymagerezdeket fokhagymaprésen átnyomjuk, és elkeverjük a lestyánnal. Az ételt gyenge tűzön lefedve 30 percig főzzük. A kertészné módra készült egytálételt sóval borssal ízesítjük és petrezselyemmel meghintjük.

Megjegyzés

A receptet "Genyke" küldte be.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.